Baccarat

Baccarat

Feb 03
Baccarat

Baccarat är ett klassiskt kortspel som oftast spelas med flera kortlekar. Det kan vara upp till åtta stycken. Som spelare i Baccarat har man inför varje spelrunda tre alternativ att satsa sina pengar på. Antingen på banken, på spelaren eller oavgjort. Det här betyder att om man till exempel satsar på banken, kommer spelaren att vinna pengar om banken vinner omgången. Ett annat spel som är i stort sett detsamma som Baccarat med samma regler är Punto Banco. Skillnaden ligger i att i stället för att satsa på banken eller spelaren satsar man på Punto eller Banco. Det är alltså samma sak men med olika namn.

Punto banco eller Baccarat

Ingen större skillnad mellan Baccarat & Punto Banco

För att få en vinnande hand i Baccarat gäller det att komma så nära nio som möjligt. Kortens värden är inte alla som valören visar, utan alla klädda kort samt tiorna är värda 0. Esset har värdet 1 och de andra korten har det värde som står på dem. Om värdet av en hand med flera kort är tvåsiffrigt, det vill säga har värdet 10 eller mer plockar man bort den första siffran. Till exempel om man har korten 8 och 7 vilket är lika med 15, plockar man bort ettan och handen har värdet 5 istället.

När man spelar delas ett kort ut till spelaren och ett till givaren, följt av ett andra kort till spelaren och ett till åt givaren. Både spelaren och givaren får alltid två kort, och ett tredje kort ges bara ut om vissa speciella förutsättningar stämmer.

Regler för ett tredje kort är följande:

  • Om spelaren eller banken har 8 eller 9 stannar båda alltid på två kort var.
  • Om varken banken eller spelaren har 8 eller 9 fortsätter spelet med ett tredje kort.
  • Spelarens regler för tredje kortet:
  • Om värdet på spelarens hand efter två kort är mellan 0 och 5 får spelaren ett tredje kort.
  • Om värdet är mellan 6 och 7 delas inget tredje kort ut.

Bankens regler för tredje kortet:

  • Ifall spelaren ej fick något tredje kort kommer banken få ett kort om dennes hand har värdet 0 till 5.
  • Ifall spelaren fick ett tredje kort så är det värdet på detta tredje kort som bestämmer om banken får ett tredje eller inte. Se tabell:

Baccarat tabell

Oddsen i Baccarat

Beroende på om man valt att satsa på banken, spelaren eller på oavgjort är det olika odds på utdelningen. Om spelaren vinner delas insatsen gånger två tillbaka till vinnaren. Om banken vinner delas också insatsen gånger två tillbaka till vinnaren, men om det blir oavgjort delas nio gånger insatsen tillbaka till vinnaren samt den som spelat på spelaren eller banken får sin insats tillbaka vid oavgjort.

Oddsen Baccarat

9:1 är Oddsen i Baccarat för bet på oavgjort!

Baccarat är helt och hållet ett tur-spel som styrs av slumpen. De enda val man gör är typ av insats och hur mycket man vill satsa. Det är korten som bestämmer utgången, och de dras automatiskt efter bestämda regler.

För att hitta ett casino där du kan spela Baccarat kan du besöka www.spelstrategier.com. Där finns flera rekommenderade spelsajter.