Red Dog

Red Dog

Feb 05
Red Dog

Red Dog är ett kasinospel som spelas med en vanlig kortlek på 52 kort. Det gäller att satsa på om nästa kort kommer att vara mellan de två som från början dragits. Vinsten beror först och främst om du fick in kortet och i andra hand på vilken spridningen mellan de två första korten var.

Hur spelar man Red Dog

Man börjar spelrundan genom att lägga en insats. Två kort placeras öppna framför dig och ett tredje kort placeras mellan dessa två. Detta tredje kort ligger med framsidan nedåt så att man inte kan se det. Nu gäller det att syna eller satsa mer. Du vinner om det tredje kortet kommer att ha ett värde som ligger mellan de två första. Om till exempel korten med värdena 5 och 10 ligger på bordet, kommer du att vinna om det tredje kortet är 6, 7, 8 eller 9. Alla andra kort ger förlust. De möjliga kort som ligger mellan det låga och det höga kortet kallas för spridning eller vidd.

Red dog bord

Det gäller att få det mittersta kortet lägre än det högsta och högre än det lägsta.

Vinster på Red Dog

Om spridningen är fyra eller mer betalas jämna pengar, det vill säga man vinner vad man satsat plus eventuell höjning man gjort. Om spridningen är 3 vinner man 2:1 av sina insatser, om spridningen är 2 eller 1 vinner man 4:1 respektive 5:1. I de fall det höga och det låga kortet inte har någon spridning utan endast skiljer sig med värdet ett, till exempel en fyra och en femma, får man insatsen tillbaka. Om man på de två första korten får ett ‘par’ får man också insatsen åter. Men om man från börja fick ett ‘par’ och det tredje kortet skulle ge en triss är återbetalningen hela 11:1 av insatsen.

Satsningar

När spelet börjar gör man en insats, och när korten delats ut och man kan se de värdet av två kort kan man antingen välja att stanna eller satsa dubbelt. Vilket man bör göra beror på spridningen eller på hur våghalsig man vill vara.

När man spelar Red Dog kan man se vilken spridningen är genom att dealern placerar en markerare på den siffra som motsvarar spridningen. Detta kan vara bra eftersom man slipper räkna fel.